Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 februarie 2012

TORT CU 3 CIOCOLATE

TORTUL ACESTA L-AM FACUT PENTRU O OCAZIE SPECIALA : PUIUTUL MEU IMPLINEA FRUMOASA VARSTA DE UN ANISOR



INGREDIENTE



1LiTRU FRISCA
3 CIOCOLATE PRIMOLA: ALBA , CU LAPTE SI AMARUIE
15 GRAME GELATINA
1 PACHET PISCOTURI
COMPOT DE VISINE
DIN FIECARE CIOCOLATA SE FACE CATE O CREMA
CREMA
Intr-o cratita se pune 125 ml frisca nebatuta si una dintre ciocolate , se da la foc mic pan ace se omogenizeaza si se adauga 5 gr gelatin preparata in prealabil cu 10 ml apa. Se lasa sa se raceasca si dup ace a ajuns la temperature camerei se adauga 200 ml frisca batuta bine.toate trei cremele se prepara la fel
Pe un platou se aseaza intr-un cerc de tort sau sub forma de patrat/ dreptunghi piscoturile insiropate in compot de visine , deasupra se pun visinile fara samburi si prima crema la alegere.
Se pune la frigider pan ace crema s –a intarit pentru a putea pune cea de-a doua crema preparrata , si la felse pocedeaza si cu cea de-a treia crema.ordinea cremelor depinde de preferintele fiecaruia.
Dupa ce au fost asezate toate cele 3 crème , se lasa la frigider o noapte si se orneaza a doua zi , lasand sa se vada culorile. Doar sus se orneaza cu ce se doreste.

Eu am ornat tortul cu frunze din ciocolata si un trandafir realizat din caramele sugus.....promit sa revin curand si cu tehnica realizarii acestora.

4 comentarii:

  1. Ciocolata ai spus?Am venit si eu.
    Trandafiri din Sugus si frunze din ciocolata fac si eu,dar astept sa vad cum le faci si tu.Pupicei multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. in curand voi veni cu retetle si tehnica mea doar ca am asteptat o ocazie sa le fac ca sa le si pot fotografia.multumesc pentru vizita.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, puiutului tau:X!!!Foarte frumos tortul!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc la fel...si tie sa iti traiasca fetita

    RăspundețiȘtergere