Pentru aluat am avut nevoie de :
- aproape 1 kg de faina
-1 cubulet de drojdie , ( l-am frecat cu drojdia )
- 1 lingura de zahar
- trei sferturi cana de ulei
- 1 cana si jumatate apa minerala
Pentru umplutura am folosit :
-750 gr iaurt
-7 oua
- o cana de zahar
- coaja rasa de lamaie
- stafide
-6-7 linguri gris
Am framantat intai aluatul , nici prea moale nici prea tare apoi l-am lasat pentru jumatate de ora la frigider
.Intre timp m-am ocupat de umplutura :am batut ouale cu zaharul apoi am adaugat , coaja de lamaie , stafidele , iaurtul si grisul si le-am omogenizat bine.
Am impartit apoi aluatul in doua bile , una mai mare si a doua mai mica. Prima foaie pe care am intins-o a fost cea mare , am pus-o in tava lasand-o usor ca atarne pe margini , pentru ca apoi sa o impaturim peste cealalta de deasupra , am pus umplutura , apoi am venit cu a doua foaie .Am uns cu ou si am dat la cuptorul incins in prealabil.
Iata cum arata cand am scos-o din cuptor:
Cu aceasta reteta
particip la http://www.caietulcuretete.com/2012/02/provocarea-lunii-februarie-2012-dulce.html
Arunca si la mine cateva bucatele.Te pup!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerecu aceasta reteta particip si eu la
RăspundețiȘtergerehttp://www.caietulcuretete.com/2012/02/provocarea-lunii-februarie-2012-dulce.html
Alina,trebuie sa specifici in reteta acest lucru,nu la comentarii.Vezi la mine" Painea cu marcov".Daca ai nelamuriri vin la tine si iti explic.Pup!
RăspundețiȘtergeremultumesc draga mea prietena....spe ca acum sa fie bn :)
RăspundețiȘtergere