PRAJITURA BOUNTY BEARS
Aceasta prajitura am facut-o de SFANTUL ANREI , fiind si ziua baietelului meu , Yanis Andrei. Retea am ochit-o pe blogul Laurei Sava , pe care , cu aceasta ocazie tin sa o salut si sa ii multumesc pentru ca este o sursa de inspiratie inepuizabila.
Ingrediente:
Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita plina
praf de copt
- 300 ml lapte
- 3 linguri pline cu
gris
- 100 g. unt
-100 g. zahar
- 100 g. nuca de
cocos
- lapte caramel sau
lichior de cocos
- 200 g. ciocolata de
lapte
- 50 g. unt
Freci untul cu zaharul cat sa rezulte o compozitia spumoasa. Adaogi ouale, unul cate unul, si
mixezi bine dupa fiecare ,apoi adaogi
laptele. Faina o amesteci in prealabil cu cacaua si praful de copt, si apoi se
incorporeaza in crema de unt.
Compozitia o pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de
cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se coace in cuptorul incalzit dinainte
aproximativ 20 minute. Se lasa cca.. Se lasa apoi blatul la racit.
Blaqtul se insiropeaza cu un lapte caramel pe care il
prepare prin caramelizarea catorva linguri de zahar , si secret , nu il lasi
foarte mult sa se caramelizeze pentru ca apoi devine amar si apoi
il stingi cu aproximativ 200 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand
zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul .
Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se
ingroasa. Adaugi nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine , apoi
mai tii cateva minute pe foc.iei de pe foc si rastorni asa fierbinte peste
blatul racit dinainte.
Glazura
Se rupe in bucati
ciocolata si se topeste la bain-marie , se adauga untul si se amesteca bine.aceasta
glazura o torni deasupra cremei de cocos
Prajitura se va lasa cel putin o ora la rece inainte de a se
taia si este foarte important ca atunci cand portionezi prajitura sa folosesti
un cutin incalzit ca sa nu crape glazura de ciocolata sis a aiba un aspect
placut .
Pofta mare !
Arata foarte bine.Te pup!
RăspundețiȘtergere