De ziua sotului meu , care a fost de curand , pe langa prajitura cu vanilie si cocos , mi-am zis sa fac si niste bomboane ca sa imi servesc invitatii la sosire....si cum aveam de mai mult timp reteta pentru vestitele bomboane rafaello , am zis sa ma pun pe treaba.
Reteta e urmatoarea :
- 500 gr lapte praf
- 200 gr zahar pudra
- 100 gr nuca de cocos
- 200 gr unt
- 1 lingura mare cu smantana
Am amestecat laptele praf cu nuca de cocos si cu zaharul pudra, si apoi cu untul lasat in prealabil la temperatura camerei( sau , daca uiti sa il scoti din frigider , poti sa il bagi un picut la cuptorul cu microunde )si in final cu smantana.
Se formeaza o pasta , care puteti sa jonglati cu ingredientele , in sensul ca daca e prea moale se mai adauga nuca de cocos si lapte praf iar daca e prea tare mai poti pune smantana.
Am modelat bombonelele in palma si le-am tavalit prin nuca de cocos colorata. unele dintre ele le-am umplut cu cate o aluna.
Se pun la pece pe un platou la o distanta de circa 2 cm una de cealalta dupa care se servesc cu mare pofta !
Stiu ca sunt foarte bune.Sunt tare frumoase asa colorate.Te pup!
RăspundețiȘtergerea fost prima data cand le-am inmcercat si cu siguranta nu este ultima....foarte bune au fost
RăspundețiȘtergere