am avut nevoie de : Pentru aluat:
- circa 200 grame faina
- 1 ou
- 100 grame unt (eu am folosit margarina tartinabila )
- o lingurita cu sare
- 2 linguri cu apa rece
Pentru umplutura :
- spanac congelat ( in reteta scria 1 kg dar mie mi s-a parut cam mult asa ca am pus doar jumatate de kg )
- branza rasa
- oua( cate vrei si doar daca vrei) .
- o ceapa mare
Mai intai am framantat un aluat nici moale dar nici tare , pe care l-am imbracat in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru circa 2 ore . E important sa stea atat in frigider pentru ca astfel aluatul va fi fraged.
Apoi m-am ocupat de umplutura : am calit o ceapa mare , am adaugat gogoloaiele de spanac congelat si le-am lasat pana ce acestea s-au inmuiat
apoi am adaugat , o cescuta cu apa fierbinte si am lasat sa se inabuseasca.
Cat timp spanacul e pe foc , te ocupi de aluat. Il intinzi si il asezi in tava de tarta pe care o ai deja unsa cu unt , apoi il intepi din loc in loc cu furculita
Forma cu aluatul o bagi in cuptorul incins pentru 10 minute.
Intre timp razi branza si amesteci cu 1 , 2 , 3 sau cate oua vrei. Cand spanacul e gata , il scoti intr-un castron , il lasi un pic sa se racoreasca apoi il amesteci cu branza rasa in care presari si putin piper.
Pui compozitia peste aluat si dai iarasi la cuptorul incins peste circa 35 minute.
Eu am spart si cateva oua deasupra spanacului pe care le-am lasat in voie.....dar in reteta pe care o aveam eu scria ca , in cazul in care iti ramane aluat , intinzi o foaie si decupezi forme ( de exemplu cu un dop de sticla decupezi mini cerculete ) pe care le pui deasupra spanacului.
Nu pot spune ca ne-am omorat dupa aceasta tarta dar presupun ca pentru amatorii de verdeturi aceasta ar fi reprezentat un adevarat deliciu. :))
Mie spanacul imi place doar salata.Pup!
RăspundețiȘtergere