Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 februarie 2012

CROISSANTE CU CIOCOLATA

AVEM NEVOIE DE :

500 gr faina ,
un cubulet de drojdie ,
150 gr zahar
150 ml lapte
50 gr unt
2 oua


Faina o amestecam cu ouale , zaharul si untul la temperatura camerei , iar drojdia o topim in laptele caldut.
 si framantam bine pana ce obtinem un aluat nelipicios. daca vom considera ca se lipeste mai punem o lingura de faina.

Acest aluat il vom lasa aproximativ doua ore la dospit , apoi il vom imparti in trei parti egale. Fiecare parte o intindem bine cu un facalet apoi o taiem in patru triunghiuri. ( mie mi-a iesit o foaie mare asa ca am taiat in mai mult de patru tringhiuri )

 Intrebarea era cu ce sa le umplu....si fiindca aveam prin casa niste praline de ciocolata pe care nu le mai manca nimeni m-am gandit sa le topesc si sa umplu croissantele cu ciocolata...



Dupa ce am topit ciocolata pe baie de aburi am pus peste fiecare triunghi cate o lingurita , apoi am impaturit de la baza spre varf. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa vreo 15 minute asa in tava sa mai creasca


Inainte de a se baga la cuptorul incins in prealabil se ung croissantele cu un galbenus de ou....



Eu cred ca am pus cam multa ciocolata deoarece a inceput sa se scurga in tava :))) he he...mai face omu si greseli :)





Le-am pudrat cu zahar.... foarte bune au fost......si fiindca ne-au placut asa mult , am repetat reteta si cu gem de prune...






Iata si o sectiune...
















Un comentariu: