Trebuie sa va spun ca reteta pe care o aveam in agenda am modificat-o aproape in totalitate in functie de ingredientele pe care le detineam.......am sa va specific ce am inlocuit :)
-avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
-2 foi de napolitan
CREMA : -200 gr nuca macinata (eu am pus alune macinate )
-100 gr zahar
-4 galbenusuri
-250 gr unt ( eu am pus cam 150 gr margarina )
CARAMEL-200 gr zahar
Jumatate din alune le-am oprit asa intregi iar cealalta jumatate le-am macinat.
Am pus margarina la topit intr-o craticioara , pe baie de aburi , apoi am adaugat zaharul si ulterior si galbenusuri......si ca sa ii dea si o aroma mai speciala am pus si o lingurita de coaja de lamaie pe care o tineam de cateva zile la frigider. Am amestecat totul bine si am lasat pe aburi pana ce a inceput sa se ingroase , apoi am luat de pe foc si am adaugat si alunele .
Topim 200 gr zahar intr-un alt vas , dar nu foarte tare ca sa nu devina amariu , apoi turnam peste compozitia cu nuca , amestecand insistent.Asa fierbinte , o punem pe p foaie de napolitan si repede , venim cu de-a de-a doua foaie de napolitan si PRESAM BINE.
In reteta pe care o aveam eu cam asa urma sa arate , insa mie mi s-a parut cam golasa , asa ca mi-am pus imaginatia la treaba : am incalzit la cuptorul cu microunde niste gem de prune si cu ajutorul unei pensule l-am intins peste foi , iar deasupra am presarat niste alune macinate...cam asa arata la final
dupa care am portionat-o in forma de romburi caci asa mi s-a parut mie mai aratoasa
si ghiciti cui i-a placut foarte tare...
Noroc de faptul ca ce pusesem eu pe farfurie nu reprezenta decat un sfert din prajitura si asa voi putea sa imi servesc si prietenii care s-au anuntat ca vin pe seara in vizita.
POFTA MARE VA DORESC
O fi ea dulce napolitana,dar copilasul este de mii de ori mai dulce.Il pup cu mare drag!
RăspundețiȘtergerede asemenea si noi va trimitem un pupicoi mare mare mare :* ::::)
RăspundețiȘtergereCu siguranta ca este tare gustoasa dupa cum ai laudat-o si probabil o voi incerca si eu!Pupici scumpului baietas!O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergeresi mie mi-a placut reteta ta si asa cum am mai spus mai am 2 foi de napolitan.....cred ca duminica imi dau corigenta si pe ele :)))
RăspundețiȘtergere