INGREDIENTE
1LiTRU FRISCA
3 CIOCOLATE PRIMOLA: ALBA , CU LAPTE SI AMARUIE
15 GRAME GELATINA
1 PACHET PISCOTURI
COMPOT DE VISINE
DIN FIECARE CIOCOLATA SE FACE CATE O CREMA
CREMA
Intr-o cratita se pune 125 ml frisca nebatuta si una dintre
ciocolate , se da la foc mic pan ace se omogenizeaza si se adauga 5 gr gelatin
preparata in prealabil cu 10 ml apa. Se lasa sa se raceasca si dup ace a ajuns
la temperature camerei se adauga 200 ml frisca batuta bine.toate trei cremele
se prepara la fel
Pe un platou se aseaza intr-un cerc de tort sau sub forma de
patrat/ dreptunghi piscoturile insiropate in compot de visine , deasupra se pun
visinile fara samburi si prima crema la alegere.
Se pune la frigider pan ace crema s –a intarit pentru a
putea pune cea de-a doua crema preparrata , si la felse pocedeaza si cu cea
de-a treia crema.ordinea cremelor depinde de preferintele fiecaruia.
Dupa ce au fost asezate toate cele 3 crème , se lasa la
frigider o noapte si se orneaza a doua zi , lasand sa se vada culorile. Doar sus
se orneaza cu ce se doreste.
Eu am ornat tortul cu frunze din ciocolata si un trandafir realizat din caramele sugus.....promit sa revin curand si cu tehnica realizarii acestora.
Eu am ornat tortul cu frunze din ciocolata si un trandafir realizat din caramele sugus.....promit sa revin curand si cu tehnica realizarii acestora.
Ciocolata ai spus?Am venit si eu.
RăspundețiȘtergereTrandafiri din Sugus si frunze din ciocolata fac si eu,dar astept sa vad cum le faci si tu.Pupicei multi!
in curand voi veni cu retetle si tehnica mea doar ca am asteptat o ocazie sa le fac ca sa le si pot fotografia.multumesc pentru vizita.pupici
RăspundețiȘtergereLa multi ani, puiutului tau:X!!!Foarte frumos tortul!
RăspundețiȘtergeremultumesc la fel...si tie sa iti traiasca fetita
RăspundețiȘtergere