Ingrediente foi:
- 8 oua
- 300 gr. zahar
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte
- 1 pachet de margarina
- 100 gr. ciocolata amaruie
Foile:
Am separat albusurile de galbenusuri , si le-am mixat cu un praf de sare si apoi am adaugat cele 300 gr zahar treptam pana am obtinut o spuma tare . Peste aceasta am adaugat faina amestecata cu praful de copt, cacaua si nuca pisata iar din compozitia rezultata se copt intr-o tava potrivita ca dimensiuni ( mai mica decat tava de aragaz ) si tapetata cu hartie de copt trei foi .
Fiecare foaie se tine pentru 10-15 minute in cuptorul preincalzit .
Crema:- 8 oua
- 300 gr. zahar
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte
- 1 pachet de margarina
- 100 gr. ciocolata amaruie
Foile:
Am separat albusurile de galbenusuri , si le-am mixat cu un praf de sare si apoi am adaugat cele 300 gr zahar treptam pana am obtinut o spuma tare . Peste aceasta am adaugat faina amestecata cu praful de copt, cacaua si nuca pisata iar din compozitia rezultata se copt intr-o tava potrivita ca dimensiuni ( mai mica decat tava de aragaz ) si tapetata cu hartie de copt trei foi .
Fiecare foaie se tine pentru 10-15 minute in cuptorul preincalzit .
Intr-o craticioara, punem la bain-marie galbenusurile, oul intreg,cacaua, zaharul, laptele, si ciocolata rupta in bucati si amestecam totul bine. Vom lasa pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste crema se pune margarina si amestecam bine pana se topeste.
Punem apoi peste prima foaie o parte din crema, se pune a doua foaie, inca un strat de crema, si in final vine ce-a de-a treia foaie si peste ea crema ramasa .
Deasupra am presarat alone macinate pentru ca nu am mai avut nuca…..ce sa va spun , a fost un adevarat deliciu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu