Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 februarie 2012

TARTA CU VISINE DIN COMPOT


De ceva vreme m-am apucat sa imi notez pe un caiet toate retetele mele......ar fi fost mult mai simplu sa le scot la imprimanta pentru ca toate sunt pe calculator , doar ca scriindu-le , mai iti face vreuna cu ochiul , mai citesti cate un secret sau truc , iti raman altfel intiparite in minte..........deci asa cum va spuneam , azi am ajuns la reteta: ,,TARTA CU VISINE DIN COMPOT''. Am copiat-o si apoi am purces la bucatarie cu caietul dupa mine.Daca ma intrebati pe mine ,, pot spune cxa foarte multumita am fost de rezultat.

ALUAT : 300 gr faina
50 ml ulei
o lingura de drojdie
apa
un praf de sare
o lingurita de zahar
coaja rasa de lamaie

UMPLUTURA:
1 borcan compot de visine de 800 gr
1 plic gelatina
3 linguri cu zahar

Mai intai m-am ocupat de aluat pentru ca e musai sa stea 30-40 minute la frigider invelit intr-o folie alimentara pentru a se fragezi.Am amestecat toate ingredientele dupa care am framantat un aluat consistent si nelipicios.




Apoi m-am ocupat de umplutura: am scos visinile din compot si le-am scos samburii .



Intr-o olicica am pus 3 linguri de zahar si circa 200 ml compot de visine si le-am dat la foc potrivit iar cand au inceput sa fiarba am adaugat si visinile si le-am mai lasat putin.


 Fiindca trecusera 35 de minute am scos aluatul si l-am impartit in doua parti , o parte reprezentand trei sferturi din aluat iar cealalta parte doar un sfert.Din portia mai mare am intins o foaie pe cae am asezat-o in tava de tarta deja unsa cu unt , si am intepat-o din loc in
loc cu ajutorul unei furculite....




Am taiat surplusul de coca de pe margini si am dat pentru 10 minute la cuptorul incins. Dupa cele 10 minute am adaugat peste aluat umplutura de visini in care am pus un plic de gelatina dizolvata in 2 linguri de compot.
Din aluatul ramas am intins de asemenea cu sucitorul o foaie   pe care am taiat-o fasii urmand din ele sa fac un grilaj deasupra tartei....



Am tinut-o in cuptor pana cand grilajul a inceput sa se rumeneasca.Noua ne-a placut foarte mult aceasta tarta , si cu siguranta va mai exista si o data viitoare cand o voi face , poate chiar voi incerca si cu alte fructe din compoturile la care am muncit asta vara: struguri , caise , nectarine , pere.....







2 comentarii: