Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 februarie 2012

Prajitura Bounty BEARS


PRAJITURA BOUNTY BEARS
Aceasta prajitura am facut-o de SFANTUL ANREI  , fiind si ziua baietelului meu , Yanis Andrei. Retea am ochit-o pe blogul Laurei Sava , pe care , cu aceasta ocazie tin sa o salut si sa ii multumesc pentru ca este o sursa de inspiratie inepuizabila.

Ingrediente:
 Blat:

 - 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
 - 3 oua

 - 200 g. faina
 - 2 linguri cacao

 - 2 linguri lapte
 - 1 lingurita plina praf de copt


Crema:

 - 300 ml lapte
- 3 linguri pline cu gris

 - 100 g. unt
-100 g. zahar

 - 100 g. nuca de cocos


Pentru insiropat:

 - lapte caramel sau lichior de cocos


 Glazura:

 - 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt




 Mod de preparare:

Freci untul cu zaharul  cat sa rezulte o compozitia  spumoasa. Adaogi ouale, unul cate unul, si mixezi bine dupa fiecare ,apoi  adaogi laptele. Faina o amesteci in prealabil cu cacaua si praful de copt, si apoi se incorporeaza in crema de unt.

 Compozitia o pui  intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) si se coace in cuptorul incalzit dinainte aproximativ 20 minute. Se lasa cca.. Se lasa apoi blatul la racit.

Blaqtul se insiropeaza cu un lapte caramel pe care il prepare prin caramelizarea catorva linguri de zahar , si secret , nu il lasi foarte mult sa se caramelizeze pentru ca apoi devine amar si  apoi  il stingi cu aproximativ 200 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul .

Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Adaugi nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine , apoi mai tii cateva minute pe foc.iei de pe foc si rastorni asa fierbinte peste blatul racit dinainte.

Glazura

 Se rupe in bucati ciocolata si se topeste la bain-marie  ,  se adauga untul si se amesteca bine.aceasta glazura o torni deasupra cremei de cocos

Prajitura se va lasa cel putin o ora la rece inainte de a se taia si este foarte important ca atunci cand portionezi prajitura sa folosesti un cutin incalzit ca sa nu crape glazura de ciocolata sis a aiba un aspect placut .

Pofta mare !






Un comentariu: