Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 februarie 2012

FOI DE NAPOLITAN UMPLUTE

Astazi fiind duminica , si cum duminica obisnuiesc sa ii indulcesc pe ai mei baieti , stateam si ma gandeam ce sa fac......lipsa de inspiratie totala.m-am uitat pe geam si cand am vazut cum ninge si din ninsoare o da in ploaie am luat o decizie : fac ceva dulce in functie de ceea ce gasesc prin bucatarioara mea....asa ca am purces la drum...am gasit un pachet cu foi de napolitan si asta avea sa fie baza.
Trebuie sa va spun ca reteta pe care o aveam in agenda am modificat-o aproape in totalitate in functie de ingredientele pe care le detineam.......am sa va specific ce am inlocuit :)

-avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
-2 foi de napolitan

CREMA : -200 gr nuca macinata (eu am pus alune macinate )
                 -100 gr zahar
                 -4 galbenusuri
                 -250 gr unt ( eu am pus cam 150 gr margarina )

CARAMEL-200 gr zahar



Jumatate din alune le-am oprit asa intregi iar cealalta jumatate le-am macinat.
Am pus margarina la topit intr-o craticioara , pe baie de aburi , apoi am adaugat zaharul si ulterior si galbenusuri......si ca sa ii dea si o aroma mai speciala am pus si o lingurita de coaja de lamaie pe care o tineam de cateva zile la frigider. Am amestecat totul bine si am lasat pe aburi pana ce a inceput sa se ingroase , apoi am luat de pe foc si am adaugat si alunele .
Topim 200 gr zahar intr-un alt vas , dar nu foarte tare ca sa nu devina amariu , apoi turnam peste compozitia cu nuca , amestecand insistent.Asa fierbinte , o punem pe p foaie de napolitan si repede  , venim cu de-a de-a doua foaie de napolitan si PRESAM BINE.

Ca sa se preseze bine am pus peste ele o tava iar in tava niste borcane .Am lasat la presat aproape 10 minute.

In reteta pe care o aveam eu cam asa urma sa arate , insa mie mi s-a parut cam golasa , asa ca mi-am pus imaginatia la treaba : am incalzit la cuptorul cu microunde niste gem de prune si cu ajutorul unei pensule l-am intins peste  foi , iar deasupra am presarat niste alune macinate...cam asa arata la final
dupa care am portionat-o in forma de romburi caci asa mi s-a parut mie mai aratoasa

si ghiciti cui i-a placut foarte tare...

dupa nici 1o minute cam asa arata farfuria....
Noroc de faptul ca ce pusesem eu pe farfurie nu reprezenta decat un sfert din prajitura si asa voi putea sa imi servesc si prietenii care s-au anuntat ca vin pe seara in vizita.
POFTA MARE VA DORESC

4 comentarii:

  1. O fi ea dulce napolitana,dar copilasul este de mii de ori mai dulce.Il pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. de asemenea si noi va trimitem un pupicoi mare mare mare :* ::::)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta ca este tare gustoasa dupa cum ai laudat-o si probabil o voi incerca si eu!Pupici scumpului baietas!O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. si mie mi-a placut reteta ta si asa cum am mai spus mai am 2 foi de napolitan.....cred ca duminica imi dau corigenta si pe ele :)))

    RăspundețiȘtergere