Eu pentru placinte folosesc un singur aluat , fie placinta de branza , iaurt , mere sau dovleac.Folosesc trei sferturi dintr-un pachet de un kg de faina , il pun intr-un lighenus , ii fac o gaura in mijloc in care pun un cubulet de drojdie frecat in prealabil cu zahar pana se inmoaie
, o cana de ulei si apa minerala cat cuprinde pana cand aluatul devine elastic si nelipicios.....exact ca in imagine
Aluatul acesta il bag la frigider pentru jumatate de ora , timp in care pregatesc merele. Cred ca pentru o tava mare avem nevoie de aproximativ un kg si jumatate de mere , pe care le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare ( eu le aveam deja in congelator rase ) apoi le pui la calit pana cand se evapora tot sucul pe care si-l lasa.....adaugi si zahar dupa gust
Dupa ce a trecut jumatate de ora , scoti aluatul din frigider si il imparti in doua : prima parte trebuie sa fie un pic mai mare decat a doua...
Pe masa de lucru intind intotdeauna o fata de masa pe care presar faina apoi ma apuc sa intind cu sucitorul prima foaie....
O rulez pe sucitor si o asez in tava lasand marginile sa atarne....
adaug umplutura de mere si presar scortisoara , apoi vin cu cea de-a doua foaie deasupra...
cu marginile primei foi o impaturesc pe cea de-a doua niveland-o frumos cu cutitul.O dau apoi la cuptorul incins....nu pot sa va spun cu exactitate pentru cat timp pentru ca asta depinde de modul cum coace fiecare cuptor in parte...cert e ca trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra la foc potrivit......
SI fiinca mi-a mai ramas aluat mi-a venit o idee sa umplu si niste cornulete cu dulceata de prune.....
V-am spus ca eu sunt foarte incantata de acest aluat pentru ca iese foarte fraged si gustos.
Maine coc si eu pentru Diana mea placinta cu mere.Te pup!
RăspundețiȘtergerenoi deja am savurat-o....sotul meu chiar a zis ca tre sa mai urmeze cat de curand o tava , dar mi-e greu sa ma abtin sa nu mananc si eu 2-3 bucatele caci tin cura de slabire :)
RăspundețiȘtergere